Boerderijuitje.nl

BoerderijUitje.nl gaat nu voor heel Nederland
Gedeputeerde Paul Rüpp opent 5e vestiging BoerderijUitje bij Kasteel Heeswijk

Gedeputeerde Paul Rüpp heeft afgelopen donderdag de 5e vestiging van BoerderijUitje geopend bij boer Jeroen en Dionne van Gaal. Met de opening van deze 5e vestiging, gelegen tegen Kasteel Heeswijk, is de Brabantse dekking van BoerderijUitje een feit. “De pioniers hebben hun werk goed gedaan”, zegt Dennis Hurkmans, waarmee de initiatiefnemer en directeur van BoerderijUitje.nl doelt op de vijf Brabantse franchisenemers van de nieuwe formule voor bedrijfsuitjes op de boerderij. De officiële opening ging gepaard met een speciaal Valentijnsontbijt op de boerderij van Jeroen en Dionne van Gaal, als knipoog naar de massale actuele liefdesbetuiging van de Nederlander aan de boer.

”Met Brabant zijn we klaar, nu gaan we voor een landelijke dekking”, sprak Hurkmans de genodigden toe in de koeienstal van boer Van Gaal. “Het lijkt allemaal niet zo moeilijk. Er zijn immers boerderijen genoeg in Nederland, evenals boeren die naast hun agrarisch bestaan nevenactiviteiten willen ontplooien. Maar BoerderijUitje.nl gaat in eerste instantie voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. We zijn uiterst selectief. De komende anderhalf tot twee jaar zullen er landelijk nog zo’n 20 tot 30 boerderijen bij komen, die alle hetzelfde doel hebben: de gasten ‘echtheid’ bieden en tegelijk de boer kunnen laten boeren.”

Unieke formule
Boerderij-uitjes zijn momenteel in. Steeds meer bedrijven kiezen het platteland als bestemming voor een dagje uit, ook grotere groepen. Zo maken steeds meer mensen kennis met melkclinics en de boerentienkamp. De formule BoerderijUitje speelt in op die groeiende behoefte. Volgens ZLTO-bestuurder Peter Brouwers is het een ‘unieke formule, die bovendien perspectief biedt’. “Je kunt wel de zoveelste boerderijcamping of boerengolf openen, maar op een bepaald moment moet je naar nieuwe wegen zoeken om de landbouw te verbreden. Wat dat betreft is dit nieuw. Daarbij creëer je een win-win situatie. De boer als ondernemer wint erbij, maar ook het landschap. Door de economische dynamiek van een omgeving goed te gebruiken zorg je voor een flinke kwaliteitsimpuls.”

Terug naar het platteland
Volgens gedeputeerde Paul Rüpp, die de 5e vestiging officieel opende met het melken van een koe, past een initiatief als BoerderijUitje geheel in de huidige trend: “we zien vandaag de dag een ommekeer plaatsvinden. Was eerder alles gericht op stad en industrie, nu verlangen we allemaal weer steeds meer naar de puurheid van het platteland. In het kader van de revitalisering van het platteland stimuleren we als Provincie dergelijke vormen van verbrede landbouw dan ook. De band tussen stad en platteland is ergens in het verleden verloren  gegaan. We willen die band weer herstellen. Een initiatief als BoerderijUitje biedt daarbij de nodige transparantie, zodat mensen zelf kunnen zien wat het boerenleven werkelijk inhoudt.”

‘Rasta-boerin’ Martine Kruider, o.m. bekend als verslaggever en tv-presentatrice, ging in een gesproken column in op de groeiende liefde van de Nederlander voor het boerenleven. “Het succes van een tv-programma als Boer zoekt Vrouw spreekt wat dat betreft boekdelen. 4,4 miljoen kijkers, dat is enorm. Bovendien zie ik het regelmatig van dichtbij, als gasten onze boerderij bezoeken. Je ziet de mensen opfleuren, ze zijn dankbaar voor deze kans om het boerenleven van dichtbij te ervaren.”

   
 

Nieuwsbrief

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen van www.boerderijuitje.nl? Schrijf u dan snel in!