Boerderijuitje.nl

De Heische Hoeve

De Boerderij

 

De Heische Hoeve - Heideweg 1a - 5472 LC Loosbroek - (0413) 22 91 53 info@heischehoeve.nl                                                                                                                                                                                                                                                                             
De Heische Hoeve is het bedrijf van Dennis Hurkmans & Ezra Leeger. Hun bedrijf heeft een geschiedenis die begint rond de crisisjaren aan het begin van de 20e eeuw als in het kader van de werkverschaffing bossen ontgonnen worden door werklozen om in gebruik te nemen als akkerland. De gronden van De Heische Hoeve zijn dan ook nog woeste gronden en worden ontgonnen. Deze ontgonnen akker wordt in de jaren ’70 gekocht door de opa van Dennis die een gemengd bedrijf heeft met veeteelt, akkerbouw en fruitteelt.

 
 

Eind jaren ’70 starten de ouders van Dennis een boerderij op de plek waar nu De Heische Hoeve staat. Ze beginnen dan met varkens, zoals veel boerenzonen en -dochters op de arme zandgronden in Brabant doen. Dat gaat 20 jaar goed, tot in 1997 de varkenspest huishoudt in Brabant. Een keerpunt voor Brabant en een keerpunt voor de familie. Ze besluiten te stoppen met de boerderij en het complex om te bouwen tot een vergaderboerderij waar bedrijven terecht kunnen voor vergaderingen, trainingen en bedrijfsuitjes.  Na een grootscheepse verbouwing die in eigen beheer wordt uitgevoerd en ruim 3 jaar duurt gaat De Heische Hoeve open in 2002. Dennis & Ezra hebben de boerderij inmiddels overgenomen en verder uitgebreid. En De Heische Hoeve is inmiddels ook weer een actieve boerderij. Op 3.5 hectare (7 voetbalvelden) worden heerlijke zoete kersen geteeld. In 2007 is een tweede boerderij aangekocht waar ook kersen worden geteeld.  

     
     

Deze kersen gaan naar de supermarkt, maar worden in het seizoen ook verkocht bij De Heische Hoeve. De regio rond Uden stond medio vorige eeuw wijd en zijd bekend om haar kersen. Oude rassen als Udense Zwarte, Udense Spaansche en Bastaard Dikke getuigen nog van die periode. Rond 1960 stonden er hier net zoveel kersenboomgaarden als nu in heel Nederland. En 96% van de kersen in de Nederlandse supermarkten is import, dus de kersenteelt biedt ook boeren weer een hernieuwd perspectief.  Vanwege de kersenteelt hebben Dennis en Ezra bij De Heische Hoeve inmiddels ook een Distilleerderij en een Proeflokaal met boerderijwinkel gebouwd. Op deze unieke locatie kunnen mensen Proeven van Lokale producten en genieten van mooie kersenlikeuren en aanverwante streekproducten die ook de basis vormen voor de keuken van De Heische Hoeve en van de keuken van het Proeflokaal.

De Heische Hoeve
Heideweg 1a
5472 LC Heeswijk- Dinther

info@heischehoeve.nl
0413 229 153 

 

De omgeving

 

Dennis Hurkmans & Ezra Leeger zijn boerenboer & boerin. Vanwege de kersenteelt hebben Dennis en Ezra bij hun boerderij inmiddels ook een Distilleerderij en een Proeflokaal met boerderijwinkel gebouwd. Op deze unieke locatie kunnen mensen Proeven van Lokale producten en genieten van mooie kersenlikeuren en aanverwante streekproducten die ook de basis vormen voor de keuken van De Heische Hoeve en van de keuken van het Proeflokaal.

 
 
Daar waar de roots van Dennis op de boerderij liggen, heeft Ezra geen enkele boerderijervaring van huis uit. Inmiddels heeft Ezra een blog met de titel “Klompen en Naaldhakken” waarin zij regelmatig schrijft over haar belevenissen op de boerderij en over het boerenleven, bezien door de bril van een frisse, eigenzinnige en creatieve dame, die het Brabantse Boerenleven soms met verwondering gade slaat.
 
@DennisMHurkmans en @EzraLeeger zijn ook persoonlijk actief op twitter en houden u graag op de hoogte van hun belevenissen.
 

De Heische Hoeve
Heideweg 1a
5472 LC Heeswijk- Dinther

info@heischehoeve.nl
0413 229 153 

 
 

De volgende arrangementen zijn mogelijk op De Heische Hoeve:

Prijs incl. BTW

Reistijden

Vanaf Den Bosch 16 km 20 minuten
Vanaf Eindhoven 35 km 20 minuten
Vanaf Tilburg 35 km 45 minuten
Vanaf Breda 60 km 45 minuten
Vanaf Roosendaal 100 km 60 minuten
Vanaf Bergen op Zoom 125 km 75 minuten
   
 

Nieuwsbrief

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen van www.boerderijuitje.nl? Schrijf u dan snel in!

Powered by De Heische Hoeve