Boerderijuitje.nl

De Piet van Meintjeshoeve

De Boerderij

   
     

 Piet van Meintjeshoeve - Hoog Heukelom 13, 5059 AD Heukelom

info@pietvanmeintjeshoeve.nl     -    06 24691740                                                                                                 

Voor meer informatie of een bezichtiging van de boerderij kan je contact opnemen met Jeff Denissen.

Piet van Meintjes Hoeve Wie op zoek is naar de Piet van Meintjes Hoeve, komt uit bij de familie Denissen in het buurtschap Heukelom bij Tilburg. De boerderij is gebouwd in 1913 en werd bewoond door de ongehuwde mevrouw Pietje Denissen, in de volksmond “Piet van Meintjes” genoemd. De Piet van Meintjeshoeve is een gemeentelijk monument.

De gemeente Oisterwijk is trots op de oude hoeve binnen haar gemeentelijke grenzen. Niet verwonderlijk want de hoeve straalt het landelijke boerenleven uit. Een statige aanzicht en rijk aan groen. Het is een rustiek stukje Brabant dat de sfeer van ’vruger’ ademt maar uiteraard met het comfort van nu. Hier leeft de familie Denissen met hun vee.

 

   

Op de boerderij wonen Rob en Lonneke, in de herbouwde Brabantse langgevelboerderij wonen vader Jeff en moeder Toos. Dochter Saskia woont met haar gezin in de voormalige koeienstal. Het groene straatje van Piet van Meintjes Hoeve brengt iedere bezoeker even terug in de tijd… maar met plezier, want iedereen voelt zich hier thuis. Zoek je een personeelsuitje in Noord-Brabant in de buurt van Tilburg? Boek dan nu via BoerderijUitje.nl en maak kennis met De Piet van Meintjeshoeve en haar rijke historie.

 

 

 

 

De omgeving

     

‘De Pierenberg’ De hoeve van de familie Denissen stamt uit 1913. Een prachtige statig monument van de gemeente Oisterwijk. Het staat in het veelal agrarisch gehucht Heukelom. ‘Heukelom’ betekent hoogte of bult maar kan ook verwijzen naar hoeve of woning. Heukelom is van oudsher agrarisch, en heeft een landelijke uitstraling doordat het veel ‘bolle akkers’ (weilanden) en nog oude slootjes bevat.

Het ligt aan de rand van de Oisterwijkse bossen & vennen en met de ‘Pierenberg’ als duinrug een mooi vertier voor jong en oud. Ondanks dat er ‘maar’ 272 bewoners zijn, is de buurtschap rijk aan sociale samenhang in cultuur en vertier. Heukelom heeft een oppervlakte van ca 300 ha. Ook bestaat het gehucht uit Hoog en Laag Heukelom, sinds 1870 loopt er een spoorlijn door Heukelom wat de grens tussen hoog en laag nog beter benadrukt.

 

   

Wil je in de omgeving van Oisterwijk en aan de rand van het Groene Woud ook wel eens een boerenuitje hebben en ervaren hoe de koeien worden gemolken, klik dan op boerderijuitje.nl en boek op de “Piet van Meintjes hoeve”. Zoek je een bedrijfsuitje in Noord-Brabant in de buurt van Tilburg en Den Bosch? Boek dan nu via BoerderijUitje.nl en maak kennis met De Piet van Meintjeshoeve en haar rijke historie.  

 

 

Reistijden

Vanaf Den Bosch 22,5 km 00:24 minuten
Vanaf Eindhoven 32,7 km 00:33 minuten
Vanaf Tilburg 9,1 km 00:18 minuten
Vanaf Breda 39,6 km 00:36 minuten
Vanaf Roosendaal 64,9 km 00:47 minuten
Vanaf Bergen op Zoom 78,7 km 00:57 minuten
   
 

Nieuwsbrief

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen van www.boerderijuitje.nl? Schrijf u dan snel in!

Powered by De Heische Hoeve